Home » Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie - Search Engine Optimization - SEO

Zoekmachine optimalisatie Hoogeveen - Drenthe

Zoekmachine optimalisatie, in het Engels vertaald search engine optimization of SEO is een onderdeel van zoekmachinemarketing. SEO (zoekmachine optimalisatie) zijn alle activiteiten welke bedoeld zijn om een webpagina hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine zoals Google, Bing, Altavista en Yahoo. 

Het optimaliseren gaat om drie punten:
1 - Optimalisatie van OnPage - / OnSite factoren (de structuur, inhoud en techniek op een website)
2 - Maximalisatie van externe backlinks (ook wel link building genoemd)
3 - Trefwoordanalyse (het ontdekken van interessante trefwoorden, het bepalen van het zoekvolume op die zoektermen en het analyseren van de hoeveelheid, kwaliteit en autoriteit van concurrerende (web)pagina's voor die trefwoorden / zoektermen.

Zo bestaan er ook twee verschillende zoekmachine optimalisatie technieken.
Deze SEO technieken zijn:
White HAT SEO en Black HAT SEO

White HAT zoekmachine optimalisatie tegen Black Hat SEO
Naast de door Google genoemde SEO-richtlijnen, wat we dus ook wel de White Hat SEO technieken noemen (de juiste SEO technieken) zijn er ook de zogenaamde Black Hat SEO praktijken. Dit zijn de illegale methodes hoe websites de zoekresultaten van zoekmachines in hun voordeel proberen te beïnvloeden. Het gebruik van de Black Hat SEO methoden wordt in de volksmond aangeduid als "Black hat SEO". Een bekende truc is het plaatsen van trefwoorden in dezelfde kleur als de achtergrondkleur van de website zodat websitegebruikers die trefwoorden niet zien maar webcrawlers wel. Deze trucjes werken soms voor een korte periode, totdat ze veel gebruikt worden. Dan verzinnen de makers van zoekmachines methodes om dit soort ongewenste optimalisatiemethoden tegen te gaan. Tegenwoordig treden makers van zoekmachines hard op tegen zulke ongewenste trucjes, waarbij websites zelfs uit de index van de zoekmachine verwijderd kunnen worden. Zo werd de Duitse website van BMW 30 dagen volledig uit de zoekindex verwijderd[4] , omdat ze een landingspagina met alleen maar keywords maakten voor zoekmachines, terwijl "echte" bezoekers werden omgeleid d.m.v. Javascript.

Hyves Hyves functies: Tip! | Blog | Lid worden
sitemap | © 2018 - de Grafisch Webdesigner | s2soon op Hyvess2soon op TwitterBel s2soon SkypeNieuws feeds de Grafisch Webdesignerde Grafisch Webdesigner YouTube DelenRSS valid xHTML valid RSS valid